Dit zijn de meest beluisterde nummers in Turkije

Door | Muziek

Spotify brengt wekelijks de meest beluisterde nummers per stad in kaart. Er zijn ook gegevens van Turkse steden beschikbaar. We hebben de TOP5 van acht Turkse steden op een rijtje gezet.

Er komen maar liefst 28 verschillende nummers voor in de TOP5 van deze acht steden. Zes nummers komen voor in de TOP5 van twee of meerdere steden. De absolute winnaar is Haydi Söyle van Kalben. Dit nummer komt voor in vier lijsten. Ook op nummer twee staat een nummer van Kalben: Sadece komt voor in drie lijsten.

Wanneer we kijken naar de zangers van deze nummers, dan zien we dat die 28 nummers door 18 verschillende artiesten worden gezongen. Kalben is overduidelijk de favoriet: haar nummers komen 13 keer voor in deze lijsten. Alleen in Ankara, Izmir en Samsun zien we geen enkel nummer van haar in de TOP5. De meest beluisterde nummers van deze drie steden wijken sterk af van de overige vijf.

De TOP5 van acht steden:
spotify_turkije_20161223_01spotify_turkije_20161223_02

Heb je een Spotify-account en wil je weten waar de Spotify-gebruikers in die steden naar luisteren? Klik dan op onderstaande links voor de volledige playlists.

De volledige kaart:

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...