Rusland kan geen anti-Turkse t-shirts drukken: Stof komt uit Turkije

Door | Economie

Nadat Turkije een Russische gevechtsvliegtuig neerschoot na het schenden van het luchtruim, heeft Rusland een serie maatregelen aangekondigd tegen het land. Zo mag er geen groente en fruit meer worden geïmporteerd uit Turkije en zijn ook veel andere economische banden gebroken.

Designers in Rusland hadden snel willen inhaken op de actuele gebeurtenissen door t-shirts te drukken met anti-Turkse printen. Maar ze hebben nu een probleem volgens Independent: Rusland heeft stof en kleding altijd geïmporteerd uit Turkije. In de afgelopen jaren hadden Turkse handelaren zelfs een monopolie-positie op de Russische markt.

De economische sancties van Rusland hebben ervoor gezorgd dat veel Turkse vrachtwagens met kleding en stoffen om kleding te maken, moeten wachten aan de grens. Ook kleermakers die geen politieke intenties hebben zijn daar de dupe van. “Binnenkort kunnen wij geen kleding meer maken en verkopen. Alle Russische fabrieken werken met stof uit Turkije. Er is geen alternatief,” aldus Yekaterina Dobryakova, een Russische modeontwerpster.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...