‘Weg met vooroordelen over Turkije’

Wanneer je homo bent, kun je maar beter niet in Turkije wonen. Dat denkt de Haagse Henk Bres. In Oude kaas & Döner kebab zoekt hij uit wat waar is van dit vooroordeel.
Turks.nl Redactie


Iedereen heeft wel een mening over Turkije. En dan vooral of het land moet toetreden tot de Europese Unie. Henk Bres vindt dit een slecht idee. Hij is bang dat het land alleen uit is op ons geld. Maar hij weet niet dat Turkije een erg sterke economie heeft. En dat verwacht wordt dat de Turkse economie volgend jaar zelfs groter is dan de Nederlandse.

Op reis
Om dit soort vooroordelen uit te bannen vertrekt Henk Bres samen met voormalig Miss Nederland Deniz Akkoyun, actrice Meral Polat en verslaggever Gülden Ilmaz naar de hoofdstad van Turkije. De drie dames laten Henk zien dat het land juist heel veel goeds te bieden heeft.

Vijf vragen
In de eerste aflevering gaat Bres op bezoek bij de openlijk homoseksuele modeontwerper Cemil Ipekc,i. Hij vertelt Henk hoe het is om als homo in Turkije te leven. Hiernaast heeft Henk nog vier andere vragen over Turkije. Zo kom je erachter of je eigenlijk wel alles kunt zeggen in het land. En hoe zit het met de carrieremogelijkheden van Turkse vrouwen? Hoe erg is de religie verweven met het leven in Turkije? En wie zijn eigenlijk de helden van de Turken?

Oude kaas & Döner kebab, zaterdag 15 december om 16.05 uur op Nederland 2