Cartel maakt comeback met ‘Bir Oluruz’

Rapgroep Cartel keert na een stilte van 15 jaar terug met een nieuw album en een nieuwe videoclip.
Turks.nl Redactie

De single ‘Bir Oluruz’ is het eerste wapenfeit van het album ‘Bugünkü Neşen Bizden Olsun’.

Zowel de tekst als de muziek van Bir Oluruz is geschreven door Tarkan, maar dat hoorden de meesten van ons waarschijnlijk al in het bekende refrein dat begint met “Arar buluruz..”.

Alper Ağa gaf in 2008 aan dat de groep niet volledig uit elkaar was. Twee jaar daarna staan Erci E, M. Ali, Ichi Baba (a.k.a. Babalu) en Ole Peter weer naast elkaar. Ze lanceerden begin deze maand het album Bugünkü Neşen Bizden Olsun dat bestaat uit 12 tracks. De videoclip van de eerste single Bir Oluruz staat is de eerste stap in hun comeback.

Cartel kan je zien als de Osdorp Posse van Turkije, maar dan vanuit Duitsland. Het zijn de geëmigreerde Turkse rap-pioniers uit verschillende steden van onze oosterburen. Midden jaren ’90 scoorden ze hit na hit als rapgroep en waren immens populair. Helaas kwam aan dit succes al snel een eind, doordat ze uit elkaar gingen in 1996.

Tot vorig jaar was het laatste muzikale van Cartel een korte get-together van Erci-E, Hakan en Bektaş in 1998 op een single met de Duitse Peter Maffay.

In november 2010 begonnen de eerste geruchten rondom een comeback van Cartel, toen Alper Ağa zijn comeback maakte met maNga. Samen brachten ze het Cartel-nummer Evdeki Ses in een versie van de Turkse rockgroep uit. Een paar maanden later is hier de comeback van Cartel, met Bir Oluruz.

Bron: TurkStars.nl