Mogelijk 8 jaar celstraf voor Nihat Doğan

Turks.nl Redactie

Nihat Doğan wordt aangeklaagd door de Turkse officier van justitie vanwege de opmerkingen die hij maakte over de film Kurtlar Vadisi: Darbe. De eis is 8 jaar en 4 maanden gevangenisstraf.

Wie is Nihat Doğan?

De oud zanger is sinds enkele jaren mede-presentator van het televisieprogramma ‘Söylemezsem Olmaz’, een televisieprogramma waarbij er over elk onderwerp wordt gepraat. Hij classificeert zich als een ‘conservatieve democraat’ en is een fanatiek aanhanger van president Erdoğan.

Aanklacht

Necati Şaşmaz en Mehmet Canpolat, producers van Kurtlar Vadisi deden aangifte tegen Doğan en 4 andere personen, die in het programma ‘Söylemezsem Olmaz’ beschuldigingen uitten richting de producers. In de tv-serie van Kurtlar Vadisi zouden de producers in de 159e aflevering vier jaar geleden met bepaalde scènes bedreigingen hebben geuit richting Erdoğan. Daarnaast zouden de producers beledigd zijn, omdat ze ervan werden beschuldigd vooraf kennis te hebben gehad over de couppoging afgelopen jaar. De producers doen dit af als leugens in de aangifte.

Omdat de beweringen over de producers onwaar zijn en hun namen expliciet zijn genoemd, is een onderzoek gestart naar de presentatoren van ‘Söylemezsem Olmaz’, waaronder Nihat Doğan.

 

  • Loading...