Turks.nl

Koppel zet stempas te koop: ‘Geen vertrouwen in politiek’

Het was bekend dat de opkomst voor de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen ‘historisch laag’ zou zijn, mogelijk doordat mensen steeds minder vertrouwen hebben in de politiek. Maar dat het zo ver zou gaan was niet verwacht: Een koppel zet hun stempassen te koop.

“Ik en mijn vrouw stemmen al jaren tijdens elke verkiezing, maar dit jaar hebben wij er ECHT geen vertrouwen meer in” wordt er gemeld onder de advertentie dat is toegevoegd op Pazaryeri24. “Er worden veel beloftes gedaan maar worden toch nooit nagekomen. Daarom verkopen wij onze stempassen (amsterdam west).” voegt de verkoper, met de nickname “otman_amsterdam” er aan toe. 

De verkoper heeft geen duidelijke prijs gegeven bij de advertentie, wel mogen ze weg ‘voor elk aannemelijk bod’. Het hoogste bod tot nu op de twee stempassen is twintig euro.

Wettelijk is het niet toegestaan om stempassen te koop te bieden, dus zal de advertentie binnenkort waarschijnlijk worden verwijderd van de website. 

Ronselen
Het verzamelen van stempassen (ronselen) was eerder al in de media. Osman Suna, lijsttrekker van de PvdA in Soest, moest zich terugtrekken nadat PowNews met verborgen camera’s constateerde dat hij stempassen verzamelt.

© Turks.nl

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl