Man die Turkse Nederlander neerstak gevlucht uit zwaarste gevangenis van Nederland

Okan

De man die op oudejaarsdag een Turks-Nederlandse vader neerstak is drie dagen lang gevlucht uit de gevangenis Vught, die bekendstaat als de zwaarste gevangenis van Nederland.

Hij ontsnapte donderdag uit de gevangenis en wist drie dagen uit de handen van politie te blijven, maar werd zondagmiddag opgepakt.

Loading...

Donderdag werd de gedetineerde al enige tijd gemist. Gevangenispersoneel had al in en rondom het terrein gezocht tot ze op camerabeelden zagen dat hij eerder die middag buiten op de parkeerplaats van de gevangenis liep. Hij was ontsnapt.

De politie werd onmiddellijk ingeschakeld en een speciale eenheid begon de zoektocht.De gevangene werd na drie dagen opgepakt in Oss, waar hij vandaan komt en de Turks-Nederlandse man neerstak. Hij was verscholen in een brandgang achter een woning.

Loading...

De advocaat van de gevangene Cem Polat bevestigt dat zijn cliënt was gevlucht. De man is nog niet veroordeeld, maar moet zijn zaak in gevangenschap afwachten. Het slachtoffer overleefde de aanval. Kort na de steekpartij bleek hij buiten levensgevaar.

Hoe de ontsnapping heeft kunnen gebeuren is nog altijd niet duidelijk. De Penetiaire Inrichting Vught is nog druk met onderzoek en kijkt naar eventuele maatregelen.

De ontsnapping van afgelopen week was uit Huis van Bewaring op het complex van de PI Vught. De plek waar gedetineerden in voorarrest zitten. Op het terrein zit ook de Extra Beveiligde Inrichting (EBI). Hier zitten de zwaardere criminelen, en vluchtgevaarlijke gevangen. Uit de EBI is sinds de opening in 1996 nog nooit iemand ontsnapt.

Loading...
  • Loading...