Turks.nl

Turkse broers voor derde keer winnaar Nationale Haringtest

De broers Abdullah en Umut Tagi van vishandel Atlantic zijn voor de derde keer op een rij de winnaars van de Nationale Haringtest van het AD.

Zaterdag komt het AD met de uitgebreide uitslagen van de test. 

Eind jaren ’80 openden de broers hun eerste viswinkeltje. In 2008 waren zij al een groothandel en sloten zij een samenwerkingsverband met het Noorse productiebedrijf Sir Fish. Maar met elk stukje marktaandeel dat de broers veroverden, irriteerde andere partijen. Zij weerden zich fel af tegen de broers, met misbruik van de etnische achtergrond van de broers Tagi. Ze bleven ‘die Turken’. 

Toen ze in 2012 voor het eerst de Nationale Haringtest wonnen, veranderde alles. Ze kregen wereldwijde publiciteit en kochten zij een haringgroothandel in Vlaardingen. De tweede winkel kwam in Rotterdam.

De haringbranche ging om. Jarenlange roddel, achterklap, tegenwerking en venijn maakten plaats voor respect, zeggen de broers. Umut Tagi: ‘Er wordt nu op een normale manier met elkaar omgegaan. We helpen elkaar als we dat kunnen en dat nodig is. Onze kennis en manier van werken worden geaccepteerd.’

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl