Oproep door Israëliërs: Vermoord elke minuut een Palestijn

Bijna 18.000 mensen doen mee aan een online actie om elk uur een Palestijn te vermoorden totdat de drie vermiste Israëlische jongeren zijn gevonden.
Turks.nl Redactie

Dat gebeurt op deze Facebook pagina, die in korte tijd zo’n 18 duizend volgers heeft bereikt. De volgers spreken vol afschuw tegen Palestijnen; zo roepen ze op om heel Gaza met tanks plat te gooien, of de inwoners ervan te doden door gif te mengen in hun voedsel. 

Sommigen vinden elk uur een dode te weinig; en pleiten om elke minuut een Palestijn te vermoorden. Ook zijn er ideeën zoals het stoppen van het leveren van water en elektriciteit aan Gaza, die ze ‘menselijke dierentuin’ noemen.

Drie Israëlische tieners zijn donderdag verdwenen vlakbij de Joodse nederzetting Gush Etzion. Premier Netanyahu houdt president Mahmoud Abbas verantwoordelijk voor het veilig terugkeren van de tieners. Ze zouden volgens Israël zijn ontvoerd door de Hamas.

De Palestijnse autoriteiten voelen zich niet verantwoordelijk om de ontvoering van de tieners tegen te houden. Gush Etzion is een plaats waar alleen Israëliërs wonen. Ook de Hamas ontkent betrokkenheid en noemt de claims van Netanyahu ‘dom’.

Het aantal volgers op de pagina stijgt elk moment.

  • Loading...