Turks.nl

Rellen na moord op Palestijnse tiener

Anadolu Agency

[caption id="attachment_5527" align="alignnone" width="1124"]Anadolu AgencyEen Palestijnse man wordt gearresteerd [/caption]In Oost-Jeruzalem en op de Tempelberg zijn woensdag rellen uitgebroken na vonst van een lichaam van een 16-jarige Palestijnse jongen. De jongen is vermoord, zijn lichaam is verbrand.

Ooggetuigen zagen hoe een jongen in Jerusalem onder dwang een auto in moest stapen. Onderzocht wordt of de dood van de jongen te maken heeft met de recente dood van drie Israëlische tieners. Die werden maandag bij een Palestijns dorp op de Westelijke Jordaanoever gevonden. Zij zijn gisteren begraven.

Tijdens de zoektocht naar de drie vermiste tieners zijn bijna 600 Palestijnen gearresteerd. 6 Palestijnen, waaronder mogelijk kinderen, zijn daarbij vermoord.

Gisterenavond gingen Israëliërs in Jeruzalem de straat op en riepen “Dood aan de Arabieren”. Zij bestormden winkels en een filiaal van McDonalds op zoek naar Palestijnen. Gemeld wordt dat 8 Palestijnse jongeren gered moesten worden uit de handen van Israëlische ‘Lynch Mobs’, waaronder een 9 jarige kind. Er zijn minstens vijf gewonden gevallen.

Wraak
Na vondst van de Israëlische tieners zijn 34 doelen gebombardeerd door de luchtmacht van Israël. Israëliërs roepen op social media massaal op tot wraak, en willen dat hun overheid zware maatregelen neemt tegen de Palestijnen.

Turkije heeft gemeld bezorgd te zijn over de escalatie van de spanningen in het gebied.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl