Cohen: Wilders is gevaar voor samenleving

Het optreden van PVV-leider Geert Wilders is gevaarlijk voor de samenleving.
Turks.nl Redactie

Dat heeft PvdA-lijsttrekker Job Cohen zondagavond gezegd tijdens het eerste lijsttrekkersdebat op televisie.

“Wat u doet is mensen over één kam scheren, en dat is gevaarlijk voor onze samenleving”, zei Cohen in een rechtstreeks debat met Wilders. “U kijkt niet of mensen over de schreef gaan, u kijkt wat hun geloof is. Dat mag u nooit, nooit doen.”

Wilders noemde Cohen ‘de politieke reïncarnatie van mevrouw Vogelaar’. Als burgemeester van Amsterdam heeft Cohen de criminaliteit niet aangepakt, stelde Wilders. “Honderden Amsterdammers zijn door Marokkanen de stad uitgejaagd, en u zat thee te drinken met verkeerde imams.” Als Cohen hetzelfde wil gaan doen in heel Nederland, ‘is dat geen belofte maar een dreigement’, zei Wilders.

Cohen viel de PVV-leider aan op het onderzoek dat de PVV heeft laten uitvoeren naar de kosten van allochtonen. De opbrengsten van allochtonen zijn ten onrechte meegenomen, zei Cohen. “Het kan zijn dat we het hoofdstuk Turkse groenteboer zijn vergeten”, antwoordde Wilders.

Cohen zei verder dat de rechtsstaat bij Wilders niet in goede handen is, omdat Wilders criminele Marokkanen het land uit wil zetten, ook als die de Nederlandse nationaliteit hebben.

Wilders maakte een einde aan het directe debat door weg te lopen, terwijl Cohen nog niet was uitgesproken. Het was de eerste keer dat de twee met elkaar in debat gingen.

Novum