Turks.nl

Galatasaray gaat Eboué uit de brand helpen

Foto: Haber3

Oud-Galatasaray voetballer Emmanuel Eboué gaat door zware tijden. Hij is alles kwijtgeraakt aan zijn ex-vrouw, ziet zijn kinderen al maanden niet en dreigt dakloos te worden. Galatasaray-trainer Fatih Terim heeft aangegeven dat de club hem gaat helpen.

Eboué sprak met Engelse media waarin hij aangaf dat hij door zware tijden gaat. Zijn ex-vrouw heeft alles afgepakt in de scheidingszaak. Hij ziet zijn drie kinderen niet meer sinds juni en dreigt zijn laatste huis ook kwijt te raken. In deze periode is zijn opa, die hem opvoedde, overleden en kwam zijn broer om bij een motorongeluk.

Hij verblijft vaak bij een vriend en slaapt daar op de vloer om geen last te zijn. Hij heeft ook geen wasmachine en wast zijn kleren daarom zelf. De voetballer speelde onder andere bij Arsenal en Galatasaray, waarna hij in 2015 de overstap maakte naar Sunderland.

Als laatst tekende hij een contract met de Turks-Cypriotische club Türk Ocağı Limasol, maar heeft daar nooit gespeeld omdat er een ziekte bij hem werd ontdekt. Momenteel is hij clubloos. Ook gaf Eboué toe dat hij nooit gelet heeft op financiële zaken en alles aan zijn ex-vrouw Aurielle overliet. ”Ik tekende alles wat ze me liet tekenen.”

Galatasaray

Coach Fatih Terim werd op de hoogte gesteld van de situatie en gaf aan Eboué te zullen helpen. Volgens Turkse media krijgt Eboué een baan aangeboden als assistent-trainer bij het U14-elftal van Galatasaray.

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl