Waarom Turks.nl?

Je zou kunnen denken: ‘ waar is dat nou voor nodig, overal een website voor?’ Dat is nou precies wat ik in eerste instantie dacht op het moment dat ik het bestaan van Turks.nl ontdekte.
Fevziye Şahin
Total
0
Shares

Wat is hier de toegevoegde waarde van? Waarom zouden wij als Nederlandse jongeren en volwassenen nou een website als deze willen bezoeken? Al snel kwam ik hier achter. Mede door de vele ontwikkelingen die Turkije en haar buurlanden meemaken willen we allen op de hoogte blijven van deze laatste ontwikkelingen. Zoveel als Turkije de laatste twee jaar de Nederlandse kranten en nieuwskoppen heeft gehaald is dit zeker niet eerder gebeurd. Er is veel gaande in en rondom Turkije. Turkije is een groeiende economie, tevens wordt haar invloed steeds groter.

Zo hebben we de afgelopen maanden steeds vaker kunnen zien dat Turkije als gastheer optreedt voor allerlei internationale onderhandelingen. Vaak zien we beknopte berichtgeving over dergelijke ontwikkelingen in de Nederlandse media terug. Vaak zoek ik hierbij tevens de Turkse berichtgeving op om daadwerkelijk te kunnen begrijpen wat er gaande is of om te achterhalen wat er daadwerkelijk gezegd is (heb ik dus ook nog even mazzel dat ik de Turkse taal beheers). Dit blijkt echter niet altijd even eenvoudig.

Er zijn vele Turkse websites waarbij actuele nieuwsitemsworden vermeld. Vaak zijn dit websites waarbij ook alle laatste roddels worden gepresenteerd. Als objectieve nieuwszoeker zijn velen van ons hier niet in geïnteresseerd. Dit is nou precies het moment waarop Turks.nl een goede uitkomst biedt. Een objectieve blik op de actuele ontwikkelingen, waarbij een volledig beeld gegeven wordt van alles wat zich afspeelt in en rond Turkije. Ik heb dan ook de behoefte op een overzichtelijke nieuwswebsite waarbij alle nieuwsitems waarvan ik op de hoogte dien te zijn objectief en compact gepresenteerd staan. Net iets meer dan de gemiddelde Nederlandse nieuwswebsite te bieden heeft, met nieuwsitems opgesteld door mensen die zich verdiepen in hetgeen zich daadwerkelijk afspeelt. Kant en klaar vertaald in het Nederlands, wat ook al het Turkse nieuws voor iedere Nederlander beschikbaar stelt. Uiteraard dient ook Turks.nl nog vele vorderingen te doorlopen, de website is echter goed op weg zich te kwalificeren als een goede nieuwsbron.

Dus aan jou de keus: blijf verder zoeken naar de laatste ontwikkelingen op vele onoverzichtelijke websites of bezoek gewoon Turks.nl

Fevziye Sahin

  • Loading...