Dropbox, Google Drive, GitHub, OneDrive geblokkeerd in Turkije

Door | Algemeen

Op een website die geblokkeerde websites bijhoudt staat dat het gaat om een besluit van de Turkse autoriteit voor Informatietechnologie en Communicatie (BTK). 

Reden achter de blokkering is het uitgelekte mailbestand van Berat Albayrak, de Turkse minister voor energie. Albayrak is tevens ook de schoonzoon van Erdogan. De lek van liefst 17 GB wordt verspreid door RedHack. een hackersgroep die bekend staat om hun houding tegen de AK Partij.

Vlak na de start van de verspreiding werden websites, waar het bestand werd gehost, één voor één geblokkeerd. Toch slaagde de overheid er niet in om de verspreiding te voorkomen: Op dit moment wordt het bestand via een magnet-link gedownload door duizenden mensen gedownload middels Torrents.

UPDATE – Inmiddels is Google Drive weer toegankelijk in Turkije. Mogelijk nadat Google de bestanden heeft verwijderd. De hackers communiceren nog wel via iCloud, Yandex en via Medium.com met het publiek. Veel twitteraars zijn bang dat ook de laatste diensten worden geblokkeerd.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...