‘Geen smokkelaars, maar PKK-koeriers’

De discussies begonnen na een luchtaanval van het Turkse leger, waarbij 35 grenssmokkelaars om het leven kwamen. De PKK gebruikt smokkelaars voor het vervoeren van onder andere wapens de terroristen zelf.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares


Dat blijkt uit verklaringen van een gevangen PKK lid.

De gevangene was jarenlang actief als terrorist in Iraakse en Turkse gebergten, en beweert dat de smokkelaars het belangrijkste logistieke middel is voor de PKK omdat het Turkse leger niet veel in actie komt tegen ze. Nieuwe terroristen worden samen met smokkelaars vervoerd naar terreurkampen, en krijgt de PKK inlichtingen over de Turkse strijdkrachten om aanslagen te vergemakkelijken.

Ook wordt de PKK gefinancierd met de inkomsten door het smokkelen van brandstof, sigaretten en drugs. Geschat wordt dat de PKK jaarlijks 50 miljoen dollar verdient aan smokkelen.

Uludere
Bronnen melden dat zich ook de tussen smokkelaars die werden gebombardeerd in Uludere PKK-terroristen bevonden. Mogelijk zijn de lijken van de terroristen snel verwijderd om het een onschuldig beeld te geven en het te gebruiken als propaganda tegen de Turkse staat.

© Turks.nl

  • Loading...