Massa’s kritiek na mishandeling straatverkoper

Beelden waarop te zien is dat een straatverkoper wordt mishandeld door gemeentelijke handhavers, hebben gezorgd voor een enorme golf van woede en kritiek van Turken.
Turks.nl Redactie

De man met de naam Ali Kitmir verkoopt toetjes in een klein rijdend kraampje. Daarmee verdient hij zijn brood die hij deelt met zijn vrouw en vijf kinderen. Op beelden die zijn gemaakt door omstanders is te zien hoe hij zijn kraampje verdedigt tegen de handhavers. Kort later wordt hij op de grond geslagen en wordt zijn kraampje vernield.

Na de ontstane commotie heeft de burgemeester van Istanbul gebeld met Kitmir. Hij belooft een onderzoek te starten naar de handhavers die tekeer gingen tegen de verkoper. Ook wordt zijn schade vergoed.

Schermafbeelding_2016-10-15_om_15.07.00.png

Op de video-opnames was ook te zien dat Kitmir moeite had met lopen, waarop het gerucht ging dat hij was neergeschoten tijdens de couppoging op 15 juli. Dat blijkt niet waar: Kitmir liep zijn verwondingen op tijdens de oorlog in Syrië

De beelden (lees verder onder de video’s:

In Turkije is het in principe verboden om producten te verkopen op straat zonder er een vergunning voor hebben. De wet zegt dat het kraampje in beslag genomen zal worden. Toch zijn veel Turken niet eens met het feit dat er zo agressief werd opgetreden.

De verklaring van Kitmir:

  • Loading...