Turkse rallycoureur besluit hoofddoek te dragen

Op social media zijn gemengde reacties over het besluit van rallycoureur Burcu Çetinkaya om voortaan hoofddoek te gaan dragen.
Turks.nl Redactie

De reacties verschillen van “We staan achter je” tot “Ga voortaan maar wonen in Saoedi-Arabië”. Çetinkaya vertelde op TV hoe ze deze stap heeft gezet.

“Ik had het besluit al lang geleden genomen, maar het kosstte tijd om de stap te zetten. Afgelopen zondag heb ik dat uiteindelijk gedaan.”

De succesvolle coureur zegt verder te willen gaan met racen. “Ik heb dromen voor in 2014, maar het is afhankelijk van de sponsors.” Maar als het niet anders kan, zal ze stoppen met haar carrière als rallycoureur in plaats van het afdoen van haar hoofddoek.

Burcu zegt dat haar besluit niet zomaar uit de lucht komt vallen: “10 jaar geleden stopte ik met roken, sinds 6 jaar drink ik niet meer. 3 jaar geleden ben ik begonnen met bidden. Ik heb telkens kleine stappen gezet.”

Ze kreeg reacties als ‘Ga maar wonen in Saudie Arabië, waar je geen auto mag rijden’. Ze zegt dat zulke reacties haar niks doen: “Ik heb een stap gezet richting God, ben ben niet van plan om te stoppen met waar ik succesvol in ben.”

Over hoe het gezin van Burcu heeft gereageerd betreft haar besluit, wil ze niks over zeggen. “Wat binnen mijn gezin gebeurt, blijft privé.”

Burcu, voordat ze een hoofddoek droeg (Bron: instagram.com/bbcetinkaya).
3d8d56004cee11e3be410ea423508d53 8

© Turks.nl

  • Loading...