Turkije brengt zwaarst mogelijke straffen op kindermisbruik

Turks.nl Redactie

Vicepremier Recep Akdağ heeft gezegd dat de regering de zwaarst mogelijke straffen zal opleggen aan kindermisbruikers. Hij noemde de komst van straffen als chemische castratie en verzwaard levenslang gevangenisstraf, de zwaarst mogelijke straf in het Turkse wetboek van strafrecht.

Akdağ sprak over de voorstellen in de ministerraad rond kindermisbruik. De straffen op kindermisbruik zal niet lager worden dan 50 jaar cel.

Het wetsvoorstel rond nieuwe straffen op kindermisbruik bestaat uit 12 onderdelen. “We leggen de straf ‘verzwaard levenslang’ op als iemand een kind heeft verkracht en vermoord. Dat is de zwaarst mogelijke straf in Turkije”, aldus de vicepremier.

“Iemand die een kind seksueel misbruikt zal hormonen ingespoten krijgen als die vrijkomt om zijn seksuele lust te bedwingen. Als een raad van rechters ertoe besluit en een expert raadpleegt, kan iemand chemisch gecastreerd worden. De rechtbank zal jaarlijks een beoordeling uitbrengen en besluiten om verder te gaan of niet. Tegelijkertijd zal diegene een serieuze rehabilitatie krijgen.  We weten dat dit soort misdaden vaak herhaald worden. We willen dit hiermee voorkomen”, zegt Akdağ.

Tot slot zullen kindermisbruikers beperkt worden in het vinden van banen nabij kinderen. Kindermisbruikers mogen al niet meer bij de overheid werken.”