Turkije tegen vliegverbod Libië

Turkije heeft zich uitgesproken tegen buitenlandse interventie in Libië.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Daarmee is de kans op een vliegverbod boven Libië aanzienlijk verminderd.

Premier Erdogan zegt dat een optreden van de NAVO de problemen in Libië alleen verergert. Turkije speelt als groot NAVO-lid in de regio een belangrijke rol bij een besluit over een vliegverbod.

Vooral Frankrijk probeert andere landen over te halen om mee te werken aan een vliegverbod, om een einde te maken aan de bombardementen van Kadhafi. Ook de Arabische Liga riep zaterdag op om een vliegverbod in te stellen. Maar Erdogan ziet daar niets in.

Rusland en China hebben eerder al aangegeven er geen heil in te zien. Vandaag vergadert de VN-veiligheidsraad, waar beide landen inzitten, over een vliegverbod boven Libië.

Niet welkom
Wel heeft Rusland laten weten dat de Libische leider Muamar Kadhafi niet welkom is in het land. President Dmitry Medvedev heeft de grenzen voor Kadhafi en zijn familie gesloten, zegt het persbureau Interfax.

Daarnaast is het de familie Kadhafi verboden om in Rusland financiële transacties uit te voeren.

In het weekend deed Kadhafi een oproep aan Rusland om in de Libische olie-industrie te investeren. Hetzelfde verzoek deed hij aan China en India. Volgens de staatstelevisie in Libië had Kadhafi een ontmoeting met de ambassadeurs uit de drie landen, meldt nos.nl.

  • Loading...