Turks.nl

Turkse schoonzoon voor president Honduras

[caption id="attachment_3363" align="alignnone" width="563"]Rosa en Talha[/caption]De dochter van Porfirio Lobo Sosa, de president van Honduras, trouwt zondag met een Turkse man genaamd Talha.

Dat schrijft Zaman.

Het stel kwam elkaar als eerst tegen in de Verenigde Staten, in een restaurant in New Orleans, de stad waar ze allebei studeerden. Toen zij besloten te gaan trouwen, droegen zij dit voor bij hun ouders. Echter verliep niet alles gemakkelijk; het heeft twee jaar geduurd om de gezinnen over te halen. De ouders van Rosa, de bruid, vonden Turkije te ver. Maar nadat zij zagen dat Talha geen slechte jongen is, gaven ze toestemming. De ouders van Talha vonden de cultuurverschillen te groot. Na kennismaking met Rosa veranderden zij van mening.

Toen de vraag gesteld werd aan Rosa, wat zij leuk vindt aan Turkije, wijst ze naar Talha: “Hij is het eerste wat ik leuk vind aan Turkije.” Daarnaast is ze gek op de Turkse keuken, met name Künefe, een Turkse gebak.

Rosa voegt er aan toe dat er veel overeenkomsten zijn tussen de culturen: Ook in Honduras zouden ze drukke gezinnen hebben, waaronder zijn vader: 12 kinderen van 4 vrouwen. 

De bruiloft vindt plaats in Istanbul. Daarvoor zal president Sosa komen naar Turkije. 

© Turks.nl 

Turks.nl Redactie

Volg Turks.nl