Turkse studente op brute wijze vermoord

Door | Algemeen

Het dode lichaam van de sinds woensdagavond vermiste Aslan is gisteren, half verbrand, teruggevonden. Ozgecan Aslan is vandaag in haar geboortestad Mersin begraven. Slogans als “Vrijheid voor vrouwen” kwamen duidelijk uit boven de menigte. Bekende Turken als Bora Duran en Cagatay Ulusoy hebben hun medeleven via social media getoond.

Özgecan Aslan was woensdagmiddag gaan shoppen met een vrienden waarna ze samen de minibus (dolmus) naar huis namen. Aslan liet haar moeder weten dat ze rond een uur of acht ‘s avonds thuis zou komen, maar ze verscheen die avond en de komende dagen niet. Haar vriendin zei eerder te zijn uitgestapt en dat Aslan nog een paar haltes had te gaan. Özgecan kwam echter niet thuis, waarop haar bezorgde ouders aangifte deden bij de politie. 

Na achtervolging van een verdachte minibus heeft de politie bloedsporen en een vrouwenhoed ontdekt in de minibus. Na verhoor hebben de verdachten (vader, zoon en vriend) bekend dat ze Özgecan eerst hebben neergestoken en vervolgens hebben verbrand. Het dode lichaam van Özgecan, dat niet te herkennen was, is gisteren inderdaad op de door de verdachten gewezen plaats gevonden. De vriendin van Özgecan en haar ouders hebben bevestigd dat de hoed en kleding inderdaad van haar zouden zijn, maar haar gezicht was niet meer te herkennen. Voor een definitieve identificatie en de exacte reden voor de moord wordt er een DNA-onderzoek gedaan.

Vandaag, tijdens de begrafenis van de studente was het opvallend dat haar doodskist door vrouwen werd gedragen. Bovendien is er na aandrang van vrouwen voorop te willen staan tijdens het begrafenisgebed door de imam toegestaan dat de vrouwen, samen met de mannen, meededen aan het gebed. Normaliter wordt de kist gedragen en het gebed verricht door mannen. Vrouwen lieten hun aanwezigheid echter duidelijk merken door met name slogans als “Vrijheid voor vrouwen”.

 

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...

Nesrin Cavadzade bevestigt berichten over La Casa De Papel

Er is een zeer grote kans dat de populaire serie La Casa De...

Montenegro biedt Burak Özçivit staatsburgerschap aan

De voorzitter van de Montegrijnse Hoge Raad heeft de...