Zoon van Turkse oud-premier thuis dood gevonden

Turks.nl Redactie
Total
89
Shares

Yavuz Yılmaz, de zoon van oud-premier Mesut Yılmaz, is thuis dood gevonden.

Vooralsnog is alleen bekend dat de 38-jarige zakenman en zoon van de oud-premier is omgekomen aan een schotwond. Hij is gevonden op zijn bed met een pistool naast zijn lichaam.

De Officier van Justitie vermoedt dat er sprake is van zelfmoord. Het lichaam van de man is overgebracht naar het mortuarium.

Oud-premier Mesut Yılmaz was op het moment van overlijden in de Verenigde Staten en is met het eerste vliegtuig naar Istanbul gevlogen. Hij komt vanavond pas aan in Turkije.

De minister van Binnenlandse Zaken heeft verklaard de zaak nauwlettend in de gaten te houden en in contact te zijn met de broers van de oud-premier.

Details

Turkse media melden dat Yılmaz gisterenavond thuis werd gebracht door zijn beveiliger, tevens chauffeur. Ze spraken af dat hij ‘s ochtends naar werk zou gaan, maar kwam niet opdagen.

Toen hij ook niet reageerde op telefoontjes en de deur niet openging, werd een slotenmaker erbij gehaald. Ze kwamen oog in oog te staan met het levenloze lichaam van Yılmaz op zijn bed.

Mesut Yılmaz

Mesut Yılmaz werd drie keer premier tussen 1991 en 1999 als leider van de Moederland-partij. Van 2000 tot 2002 was hij vicepremier.

Hij was parlementariër sinds 1983. Bij de verkiezingen in 2002 haalde zijn partij de kiesdrempel niet. In 2007 kwam hij het parlement in als onafhankelijke namens Rize.

Yılmaz vervulde ook de rol van Minister van Cultuur en Toerisme van 1986 tot 1987, om vervolgens tot 1990 de Minister van Buitenlandse Zaken te worden.

  • Loading...