Recordaantal auto’s op Turkse wegen

Door | Economie

Het aantal registreerde voertuigen steeg in 1 maand met 0,5% van 19.99 miljoen naar 20.1 miljoen. 61,7% van de nieuwe voertuigen zijn personenauto’s.

In totaal zijn net meer dan de helft van alle 20 miljoen voertuigen personenautos. 16,3% zijn kleine vrachtwagens, gevolgd door motorfietsen met 14,6%. Op de vierde plaats staan de tractors 8,5% en zo’n 4% zijn vrachtwagens. De rest zijn minibussen, bussen of speciale voertuigen.

Brandstof
Uit cijfers blijkt dat 40% van alle voertuigen uitgerust zijn met een LPG-installatie, mogelijk door de hoge brandstofprijzen in het land. 32% koos voor diesel en iets meer dan een kwart voor benzine.

Populaire Merken
In januari was Renault het populairst met 18,2% van alle verkochte auto’s, gevolgd door Volkswagen met 10%. Fiat staat op nummer drie met 9,2%, gevolgd door Hyundai (7,8%), Ford (6,5%) en Toyota (6,2%).

Door hoge belastingen zijn auto’s met een grote cilinderinhoud niet populair. Slechts 1,5% kocht een auto met een cilinderinhoud van 2 liter of hoger. Zo’n 65% van de verkochte auto’s hadden een cilinderinhoud van 1.6 of kleiner.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...