Tarkan maakt veel los in Turkije met nieuw nummer

Turks.nl Redactie

Na een lange tijd kwam de Turkse popster Tarkan gisteren met een nieuw nummer. Het heeft veel losgemaakt in het politiek verdeelde Turkije.

Naar eigen zeggen schreef Tarkan de tekst van het nummer in een tijd waarin hij depressief was. Het moet kracht en hoop bieden voor iedereen die een moeilijke tijd doorstaat. “Het gaat voorbij, wees niet wanhopig,” luidt de boodschap van het popnummer.

Vlak na de release ontstond er onverwacht twee kampen: de videoclip van ‘Geccek’ werd meteen gedeeld door prominente figuren binnen de Turkse oppositie, waaronder door de leider van de oppositiepartij IYI Parti:

Het wordt door critici van de regering gezien als een mars richting een ‘verlossing’. Daar zouden de songteksten zeer goed bij passen. “Heeft hij/het ons niet altijd in het nauw gedreven? Een mes in de rug gestoken? Dit is niet de eerste tegenslag. Zijn we niet altijd opgestaan na het vallen?” luidt een deel van de songteksten. Het gaat door met scherpere woorden: “Het duurt te lang, we zijn het zat. Het is genoeg, laat ons met rust,” luidt het verder.

Hoewel het volgens Tarkan gaat over zijn depressie tijdens de pandemie, vinden veel mensen dat het verdacht lijkt op een protestlied. Dat laatste vinden vooral de liefhebbers van de Turkse president Erdogan. Zij beschuldigen Tarkan ervan een verkiezingslied te hebben geschreven voor de Republikeinse Volkspartij CHP. Het werd gisteren avond zelfs besproken tijdens praatprogramma’s.

Wat vind jij? Luister het hier: