HDP ontruimt alle partijkantoren na talloze aanvallen

Door | Politiek

In reactie op de terroristische aanslag in Kayseri, uitten veel boze burgers hun woede op HDP-partijgebouwen. Na talloze aanvallen en zelfs een explosie, veroorzaakt door een gasfles, besloot de partij om alle gebouwen te ontruimen.

Istanbul

Gisteravond werd het partijkantoor in Beylikdüzü bestormd door een groep van 40 man. Het kantoor werd in brand gestoken.

In Kartal –  een ander district van Istanbul – werden de ramen van het HDP-kantoor aldaar ingeslagen.

Kocaeli

In het district Darıca van Kocaeli werd het partijkantoor van HDP aldaar in brand gestoken, waarop een gasfles ontplofte. De materiële schade is groot.

Bursa

Het HDP-kantoor in Bursa werd in brand gestoken door woedende burgers. De brandweer kwam ter redding, maar dat mocht niet meer baten. Het gebouw is in onbruikbare staat.

Verklaring

Na al deze aanvallen liet de woordvoerder van HDP, Ayhan Bilgen, aan Hürriyet weten dat alle partijkantoren zijn ontruimd.

Volgens Bilgen is hun partijkantoor in Ankara volledig verbrand, heeft er een explosie plaatsgevonden in hun partijkantoor in Istanbul en zijn de partijkantoren in Üsküdar en Bağcılar geïntimideerd.

In Konya werden de namen van de HDP-bestuurders online gezet, terwijl in Erzincan het partij-uithangbord naar beneden werd gehaald.

Vijf mannen schopten tegen het hoofdkantoor in Ankara. De politie bracht ze weg, maar even later kwamen er nog drie mannen bij, die ook schopten tegen het gebouw.

Overheid

Binnenlandse Zaken liet weten maatregelen te nemen om de partijkantoren te beschermen.

HDPKK

HDP wordt gezien als de politieke tak van de terroristische PKK. Gemeentes bieden hulp aan terroristische activiteiten, terreurleider Öcalan wordt aangesproken als ‘voorzitter’ en de partij staat bekend om lovende uitspraken over de terreurbeweging.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...