Beyza is schrijfster op haar 17e

Turks.nl Redactie

Beyza Öpöz schrijft al sinds haar achtste verhalen. Met succes. Op slechts 17-jarige leeftijd werd haar boek uitgebracht door uitgeverij Boekscout.

Twee jaar lang is ze bezig geweest met haar boek: ‘Vlinderjongen’, over een jongen met een dodelijke huidziekte: Epidermolysis Bullosa, beter bekend als de ‘vlinderziekte’. Er wordt met vol lof gesproken over haar talent. Zo schrijft een recensent dat ze veel bewondering heeft voor iemand die op zo jonge leeftijd zo een verhaal kan schrijven.

Beyza beantwoordde enkele vragen van Turks.nl

Hoe ben je begonnen met schrijven?

-Ik schrijf al sinds mijn 8e. Omdat ik klein was, schreef ik sprookjes voor mezelf. Later werden die sprookjes lange verhalen. Na twee jaar schrijven kwam ‘Vlinderjongen’ tevoorschijn.

Hoe kwam je op het onderwerp van het boek?

-Het begon allemaal toen ik toevallig een documentaire had gezien op internet over de ziekte. Na onderzoek naar de ziekte, raakte ik nog meer geïnspireerd en begon met schrijven.

En toen? 

-Ik waagde een kans en stuurde het verhaal naar een uitgeverij. Na een week belden ze me op. Ze waren zeer onder de indruk en wilden het boek uitgeven.

Hoe kunnen we je boek krijgen?

-Het boek staat te koop op www.boekscout.nl. Na de bestelling is het boek binnen enkele dagen bij je thuis.

Wat staat ons nog meer te wachten?

-Momenteel ben ik volop bezig met school, vandaar kan ik geen tijd vrijmaken om te schrijven. Maar omdat ik erg van schrijven houd en er niet aan denk te stoppen, kan ik in de toekomst nog een boek schrijven. Ik ga altijd door met schrijven voor mezelf. Als het mooi wordt gevonden en wordt gelezen, kan ik daar alleen maar blij om zijn.