Student vraagt rector om betalen telefoonrekening: dit krijgt hij als antwoord

Turks.nl Redactie

Een student aan de Akdeniz-universiteit in Antalya heeft via twitter een opmerkelijke vraag gesteld aan zijn rector.

Rector Mustafa Ünal is één van de weinige onderwijzers in Turkije die actief gebruikmaakt van Twitter. Hij beantwoordt daar vragen van studenten en gaat in op hun verzoeken.

Zo vroeg een student om de bibliotheek tijdens de examenperiode dag en nacht open te houden. Daar ging hij meteen mee akkoord.

Een twitteraar zegt dat hij geen geld heeft om boeken te kopen..

https://twitter.com/kitapkurdu95/status/845516605127868417

De rector nodigt hem uit om gerust gebruik te maken van alle boeken in zijn bibliotheek.

Het zijn niet enkel vragen over de universiteit of boeken. Dit keer kwam de vraag totaal onverwachts: een student vroeg namelijk of de rector zijn telefoonrekening kon betalen. “Wanneer ik mijn stufi binnen heb, betaal ik het terug.”

Het ging om een bedrag van 92,60 Turkse lira, omgerekend minder dan €25, maar toch een flink bedrag voor een student in Turkije.

De reactie is prachtig. “Natuurlijk, maar ik hoef geen terugbetaling”, zegt de gulle rector.

De student reageerde dolblij. “Rector der rectoren, bedankt!”

Twitter reageerde enthousiast:

Kort na de tweets ontmoetten de student en de rector elkaar. Ook daar bleef de rector bescheiden. “Ik hebben een selfie gemaakt met student Baran, die ineens bekend werd in het land”, terwijl het land juist praat over de reactie van de rector.

“Ik krijg veel tweets van studenten. Eerst dacht ik dat Baran een grap maakte, maar toen ik de factuur zag, wist ik dat hij het echt nodig had. Via een PB heb ik laten weten dat hij het geld kan ophalen”, zegt de rector tegen de media. “Ik had niet verwacht dat hij zou reageren”, zegt de student. Hij krijgt maandelijks zo’n 200 lira van zijn ouders. Dat is net genoeg voor de huur, energierekeningen en internet, waardoor hij zijn telefoonrekening niet kon betalen. “Ik had niet gedacht dat hij het echt zou betalen. Bedankt!”, zegt hij enthousiast.

Rector Mustafa Ünal is een ware voorbeeld!