5 Turkse films in lijst ‘slechtste ooit’

Er zijn vijf Turkse films opgenomen in de lijst met ‘100 slechtste films ooit’.
Turks.nl Redactie

De ‘bottom 100‘ lijst op IMDB dat is samengesteld met kijkersbeoordelingen is liefst vijf Turkse films rijk. Zelfs de slechtste film ooit komt uit Turkije, hebben gebruikers van de site beoordeeld. De lijst omvat de slechtste films die minstens 1500 keer zijn beoordeeld.

Op nummer 65 staat ‘Çilgin Dersane’ uit 2007 met een beoordeling van 2,6. ‘Emret Komutanim: Sah Mat’ uit hetzelfde jaar heeft een beoordeling van 2 en staat op 21. ‘Keloglan Karaprens’e Karsi’ die een jaar eerder uitkwam, staat op nummer 16 met een 1,9.  ‘Dünyayi Kurtaran Adam’in Oglu’, wat een vervolgfilm moest voorstellen van een Turkse cultfilm uit 1982, scoort een 1,8 en staat op 7.

Helemaal bovenaan de lijst staat een film uit Turkije waar we niet zo heel vaak over hebben gehoord, namelijk Kod Adi K.O.Z. dat in 2015 uitkwam. Het vertelt, zonder namen te noemen, de spanning tussen de Turkse president Erdogan en Fethullah Gulen, leider van de terroristische Gulenbeweging. Lees hier de beoordelingen van deze film.

Kod Adi K.O.Z. werd in Turkije bekeken door slechts 300 duizend mensen. Een zeer matige prestatie wanneer we het vergelijken met Recep Ivedik 4 die bijna 7,5 miljoen kijkers trok.

Uiteraard hebben we genoeg Turkse films die het zeer goed doen op IMDB. Bovenaan staat Hababam Sinifi uit 1975 met een beoordeling van 9.5. De top 10 wordt dan ook voornamelijk gedomineerd door films met de legendarische acteur Kemal Sunal. Klik hier voor de best beoordeelde Turkse films.

  • Loading...