‘Ben bilmem eşim bilir’ beboet om ‘onzedelijk’ spel

Flinke boete en vrouwen geelgroen van jaloezie door populaire televisieprogramma ‘Ben bilmem esim bilir’.
Turks.nl Redactie
Total
0
Shares

Het televisieprogramma is een spel, waar gehuwde stellen aan mee kunnen doen. Door samen te werken en bepaalde opdrachten uit te voeren kunnen ze uiteindelijk een splinternieuwe auto winnen. Echter kregen de mannen een opdracht die het bloed onder de nagels van de vrouwen haalden en ze geelgroen van kleur maakten. Manlief moest namelijk dansen met een mooie jongedame terwijl zij toekeken. En alsof dat niet genoeg was moesten de mannen in een latere opdracht Assepoesterachtig de dames helpen met het aandoen van hun schoenen.

Het televisieprogramma dat gepresenteerd wordt door Ilker Ayrik en uitgezonden wordt op Kanal D moet hiervoor een boete betalen van 410 duizend Turkse Lira. Dat heeft televisiewaakhond RTÜK bepaald. Zij vindt dat mannen met dat soort spellen worden aangemoedigd om vrouwen te bedriegen en te misleiden. Bovendien zou het de rust en de familiesfeer verpesten. 

“De situatie is in strijd met de goede zeden en de Turkse familiestructuur. Het is een seksuele vernedering voor de vrouwen en een toekenning van minderwaardigheid. Het stimuleert mannen vrouwen te zien als een seksueel object. Bovendien is het schadelijk voor de structuur van het gezin. Het programma creëert een onrustige situatie tussen getrouwde stellen,” aldus RTÜK.

Eerdere boetes
Het is niet de eerste keer dat het bekende programma een geldboete aan haar broek heeft hangen. Eerder kreeg het televisieprogramma twee boetes. Eén daarvan was 200 duizend Turkse lira, omdat ze mannen geld lieten plakken aan het lichaam van een buikdanseres. Door de tweede boete was het programma maar liefst 502 duizend Turkse Lira lichter in hun portemonnee. Het spel ‘beni baskasiyla hayal et’ ( stel mij met iemand anders voor) was de aanleiding van deze hoge boete.

Turks.nl / Esra Altun

  • Loading...