Beroemde Turkse horrorfilm te zien in Nederlandse bioscopen

Turks.nl Redactie

De bekende Turkse horrorreeks Siccîn is te zien in de Nederlandse bioscopen, waaronder Pathé. De filmreeks is erg populair in Turkije.

Siccîn komt elk jaar met een nieuw deel sinds 2014 en gaat vooral over het oproepen van djinns (geesten). De film is sinds 13 september te zien in Pathé.

Loading...

Siccîn 5

Pathé omschrijft de film als volgt:

Siccîn 5 vertelt het verhaal van een familie die terugkeerde naar hun nachtmerrie na de ceremonie die jaren geleden plaatsvond. Hale is een jong meisje van 12 jaar oud en woont in een historisch huis in Nevşehir met haar familie.

Hale kan niet communiceren met mensen vanwege haar afwijkende uiterlijk en vreemd gedrag. Ze deelt het huis met haar moeder, grootmoeder die psychische problemen heeft en Azra. De vader van Hale verdween voordat zij geboren was en heeft nooit meer iets van hem gehoord.

Loading...

Alles veranderd na de nachtmerrie van Hale. Ze droomt dat haar vader haar naar een oud verlaten huis roept waar jarenlang geleden een verboden ritueel werd gehouden. Na deze nachtmerrie veranderd Hale op een heel angstige wijze. De veranderingen in het karakter van het jonge meisje zijn beangstigend voor het hele huishouden. Echter degenen die het meest te lijden hebben zijn Azra en Selim, de vriend van Azra.

De acteurs zijn Rüya Önal, Merve Ates, Özgür Hacıer, Ece Koroğlu, Ece Edibe Baykal en Pınar Gülkapan.

  • Loading...