Celal ile Ceren ‘s werelds slechtste film ooit

De Turkse film ‘Celal ile Ceren’ is op IMDB gestemd als ‘s wereld slechtste film ooit.
Turks.nl Redactie

De film die in twee weken 1.5 miljoen kijkers heeft getrokken kreeg een gemiddelde waardering van 1.7 uit meer dan 13 duizend stemmen.

Celal ile Ceren is de 4e Turkse film die er in is geslaagd om opgenomen te worden in de ‘Bottom 100‘ lijst. ‘Dünyayi Kurtaran Adam’in oglu‘ haalde plaats 19 met een 1.9. ‘Emret komutanim: Sah mat‘ (2.1) staat op 38 gevolgd met ‘Keloglan kara prens‘e karsi’ (2.1) op plaats 40.

De vorige films van Sahan Gokbakar, hoofdrolspeler van Celal ile Ceren werden gewaardeerd tussen de 4 en 5. Zijn TV-Show ‘Dikkat Sahan Cikabilir‘ uit 2005 was volgens IMDB een succes, met een waardering van 7.6.

Enkele reacties op IMDB over Celal ile Ceren:
My IQ dropped 50 points because of this movie

After the film Now i am not old me. everything changed. I look to world on a different perspective. i started to look emptiness. i started to eat less. i started to lose my soul. Sometimes I cry behind the door and ask myself: “what did i do my brain?

The best Greek movie ever

I’m not sure if English has got a suitable word for this movie…

Update: Het blijkt dat de Turkse internetcommunity ‘İnci Sözlük’ achter het wegstemmen van Celal ile Ceren staat. De leden van İnci werden opgeroepen om de film massaal te bekritiseren op IMDB. Sahan Gokbakar, schrijver en hoofdrolspeler van Celal ile Ceren wordt beschuldigd van plagiaat. Hij zou de film hebben gemaakt met behulp van gesprekken die eerder zijn geplaatst op de community. Ondertussen is Celal ile Ceren verwijderd uit de ‘Bottom 100‘ lijst, maar heeft nog altijd een rating van 1.6.

© Turks.nl