Doet Turkije mee aan het songfestival in 2015?

Door | Cinema & TV

Turkije vindt het nieuwe stemsysteem tijdens het evenement niet eerlijk; zo loopt het land veel diasporastemmen uit landen als Nederland en Duitsland mis, waardoor de inzendingen minder goed presteren als voorheen. 

Het land heeft de organisatie gemeld ook in 2015 niet deel te nemen, terwijl er drie landen weer mee zullen doen: Cyprus, Tsjechië en Servië. Oekraïne zegt af. In totaal doen 39 landen mee aan de zestigste editie.

Cyprus zag in 2014 af wegens financiële problemen. Tsjechië kon niet tegen haar verlies in 2009. Het land kreeg geen enkel stem waardoor zij afhaakten. Servië keert na één jaar over te slaan weer terug in 2015.

Türkvizyon
Om het Eurovisie Songfestival te compenseren organiseert Turkije sinds 2013 een eigen festival: Türkvizyon. Deelnemers zijn onder andere Turks-sprekende landen en autonome Turkse regio’s in Rusland en China, maar ook landen met een Turkse minderheid als Duitsland en Bulgarijë. De winnaars tot nu toe waren Azerbeidzjan en Kazachstan. De volgende Türkvizyon wordt in november 2015 gehouden in Turkmenistan.

Aan wie komt de bruidsschat toe na een echtscheiding bij Turkse Nederlanders?

Niemand trouwt met het idee om te scheiden. Je wordt...

Aleyna Tilki reageert op beschuldigingen drugsgebruik

De 18-jarige popster Aleyna Tilki deelde onlangs een video...

Bekende rapper Ezhel vrijgesproken

De bekende rapper Ezhel werd eind vorige maand gearresteerd...

“Als ik een vrouw was, zou ik lesbieënne zijn”

De bekende acteur Çağlar Ertuğrul heeft interessante...