Eerste beelden uit volgende Kurtlar Vadisi-film

Turks.nl Redactie

Pana Film, het bedrijf achter de serie Kurtlar Vadisi, heeft beelden gedeeld van hun volgende bioscoopfilm.

Kurtlar Vadisi is één van de meest succesvolle Turkse TV-series ooit. Naast de serie, die vanaf 2003 werd uitgezonden, zagen we vier bioscoopfilms die ervan waren afgeleid. De eerste speelde zich af in Irak (Kurtlar Vadisi Irak), de tweede ging over de vermoedelijke moord op president Özal (Gladio) en de derde speelde zich af in Palestina. De vierde film ging over Muro, een populaire karakter uit Kurtlar Vadisi.

Couppoging

De vijfde film gaat over de recente couppoging in Turkije. Alhoewel we nog niets weten over de verhaallijn, zien we uit de foto’s dat we veel actiescènes zullen zien. Op één van de foto’s zien we een bevelhebber op zijn knieën. Mogelijk gaat het om een lid van FETÖ, de Gülenistische terreurorganisatie die verantwoordelijk is voor de coup. ‘Kurtlar Vadisi Vatan’ gaat het heten. Vertaald ‘Vallei van de wolven: Vaderland’.

Kritiek

Na de couppoging trok Kurtlar Vadisi enorme kritiek. Het bleek namelijk dat Pana Film de domeinnaam ‘kurtlarvadisidarbe.com’ al vóór de couppoging had geregistreerd. “De makers van Kurtlar Vadisi wisten ervan”, luidden de reacties. Uiteindelijk moest de serie stoppen met de uitzendingen: geen TV-zender wilde er nog zendtijd voor reserveren.

  • Loading...