Eerste kijkcijfers Recep Ivedik 6 bekend

Turks.nl Redactie

Pro-AKP media riep hun lezers/kijkers op om het te mijden. Heeft dat een effect gehad op het succes van Recep Ivedik 6? De eerste cijfers zijn bekendgemaakt.

Je mag er een mening over hebben, maar Sahan Gokbakar’s Recep Ivedik is de meest succesvolle filmserie ooit in Turkije. De vijfde film in de reeks staat bovenaan de lijst met meest bekeken films ooit, met nog net geen 7,5 miljoen kijkers in de bios. Recep Ivedik 4 staat op nummer twee met 7,4 miljoen. Ook de andere films in de reeks zijn bovenaan de lijst vertegenwoordigd.

Sinds 8 november is Recep Ivedik 6 te zien in 1500 zalen  in Turkije. Tot op de dag van de premiere waren er grootschalige acties op social media om de film te boycotten. #IkKijkGeenRecepIvedik (in het Turks) was ook een lange tijd trending op twitter. Ondanks alle acties, wist het boven de miljoen kijkers te trekken.

In de eerste drie dagen kochten namelijk 1.023.136 Turken een kaartje voor Recep Ivedik 6. Weliswaar evenaart de film het succes van de vorige film niet (1.6 miljoen kijkers in 3 dagen), maar kan het alsnog een succes genoemd worden. Het is de beste openingsweekend voor een film in Turkije in 2019. Een record zal het niet breken, maar het zal zijn plek nemen in de toplijst met best bekeken Turkse films ooit.

Sahan Gokbakar is blij met het resultaat. Op zijn social media account vertelt hij dat hij alle kijkers dankbaar is:

Mocht je het nog niet hebben gezien, de trailer: