Fittie tussen Çukur-acteur en minister

Turks.nl Redactie

Acteur Ercan Kesal, bekend als Idris Koçovalı in de serie Çukur, reageert op de kritische woorden van de Turkse minister van binnenlandse zaken.Minister Soylu noemde de serie ‘vervloekt’ om alle zwaar gewelddadige scenes die we kennen van Çukur. Ook herhaalde hij zijn kritiek voor de serie Adana Sifir Bir. “De series vergiftigen onze kinderen,” zijn zijn woorden letterlijk vertaald.

Niet alleen de minister denkt er zo over. In Turkije is er oplopend kritiek op gewelddadige producties als Çukur. Ook is er kritiek op series waarin vrouwen seksueel of lichamelijk worden mishandeld. Toch zijn de series razend populair in het land.

Reactie

Kesal is het niet eens met de minister. “Het geweld dat we zien in Çukur is niets naast wat we in het dagelijkse leven zien,” vindt hij. Hij vindt het nog vrij onschuldig in vergelijking met het echte geweld. “Er zijn veel grotere problemen in het land dan het dodental in een serie.” voegt hij eraan toe.

 

HEDEFİ YÖNETMENLİK

“Edebiyat beni iyileştiriyor” diyen Kesal, gençlere tavsiyelerde bulundu: “Oyunculuk konusunda kendiniz olun. Kameranın karşısında öyle durun, bir şeyi taklit etmeye çalışmayın, berbat olursunuz. Her şeyi oynamak zorunda değilsiniz. Okumazsanız oynayamazsınız, gözlem yapmazsanız yapamazsınız. Bütün filmler master tezidir, iyi filmler doktora tezidir.”

Ercan Kesal, oyunculuk yapmak istemediğini ve dizi filmlerde oynamak istemediğini belirterek, “Artık yönetmenlik yapmak istiyorum” dedi. (DHA)