Hoofdrolspeler Fi reageert op kritiek seksscènes

Turks.nl Redactie

De serie Fi is immens populair. Een uniek verhaal, spectaculair acteerwerk en een geweldige regie. Maar waar de Turkse media het over heeft? Natuurlijk om enkele ‘gewaagde’ seksscènes.

Fi is de eerste Turkse serie met een lange adem die enkel op internet wordt vertoond, maar is nu al een groot succes. De serie ‘Masum’ was Fi voor als online serie, maar had een kort verhaal met slechts 8 afleveringen.

Het internet brengt enkele voordelen met zich mee; je hoeft scheldwoorden niet te censureren en je hoeft ook niet terughoudend te zijn betreft seksscènes. Alhoewel bijna elke Turkse serie zo nu en dan zo’n scène kent (vooral die met lage kijkcijfers), zijn die van Fi toch iets meer onthullend. Daarom gebruiken Turkse media vaak de zin ‘De serie die bekend staat om seksscènes’, wanneer wordt gesproken over Fi.

“Daar heb ik een hekel aan”, zegt hoofdrolspeler Ozan Güven (Can Manay). “Er waren drie of vier van deze scènes en deze waren onbelangrijk. Het hele land doet alsof ze kinderen hebben gekregen zonder seks te hebben gehad. Ongelooflijk!“, zijn zijn woorden letterlijk vertaald.

Mehmet Günsür (Deniz), een andere belangrijke acteur in de serie, is het daarmee eens. “Het moet geen taboe meer zijn”, vind hij. Günsur was te zien in enkele gewaagde scènes met Serenay Sarikaya (Duru). Sarikaya vindt dat het erbij hoort. “In de serie zien we dat Duru en Deniz de ene keer in een conflict zitten en de andere keer elkaar weer vinden. Het draait niet om die scènes. Er wordt een heel ander verhaal verteld en dat weet de kijker ook.”

De serie heeft zijn succes te danken aan haar ‘natuurlijkheid’ en niet aan die scènes, zegt Güven. “Als een karakter seks moet hebben, dan zien we een seksscène. Dat maakt het geloofwaardig”, vind hij. Hij spreekt tegen dat ze volop gebruikmaken van de vrijheid die ze hebben. “Can Manay had elke keer dat hij een glas water drinkt, ook een glas whiskey kunnen drinken. Dat is niet zo”, zegt hij. Can Manay staat bekend om het feit dat hij bijna in elke scene een glas water achterover werpt. Het tonen van alcoholische dranken is niet toegestaan op de Turkse TV, maar wel op het internet.