Hoogste boete voor Playboy-Imam Adnan Oktar

De TV-zender van ‘imam’ Adnan Oktar heeft de hoogst mogelijke boete gekregen van de Turkse TV-waakhond RTÜK.

Aanleiding voor de boete zijn de religieuze programma’s op de zender A9 die voornamelijk worden gepresenteerd door Oktar zelf. Wat jaren geleden begon als een vrij ‘normale’ praatprogramma, werd in de afgelopen jaren alleen maar erotischer met schaars geklede vrouwen en knappe mannen.

Tijdens elke programma gaf één van de vrouwelijke volgelingen van de imam, die hij ‘mijn katten’ noemt, een dansshow. Dat was één van de aanleidingen voor de boete, oordeelt RTÜK. De beelden zijn namelijk in strijd met twee regels in het TV-reglement, namelijk ‘het aansporen van genderongelijkheid’ en ‘aanmoedigen van onderdrukken van vrouwen’, gezien het feit dat de vrouwen net slaven zijn van Oktar. De afgelopen tijd kwamen er vijfduizend klachten binnen bij RTÜK over A9.

Boete

Oktar krijgt de hoogst mogelijke boete op dit moment: tot vijf keer toe mag hij niet meer op TV verschijnen en moet hij 5% van zijn reclame-inkomsten inleveren. Mocht hij toch weer doorgaan met wat hij doet, kan zijn zender tijdelijk worden afgesloten.

De onderstaande beelden waren niet ongewoon: