Nauwelijks kijkers voor Şahan’s film ‘Kayhan’

Turks.nl Redactie

De kijkcijfers van Şahan Gökbakar’s nieuwste film zijn zeer tegenvallend.

Terwijl twee films Şahan’s Recep Ivedik-serie de best bekeken Turkse films ooit zijn, lijkt alles buiten de karakter Recep Ivedik te falen. Alleen Celal Ile Ceren trok heel wat kijkers met in totaal 2,8 miljoen mensen, maar alsnog een tegenvaller vergeleken met Recep Ivedik 5, dat door 7,4 miljoen mensen is gezien in de bios.

Kayhan is de nieuwste film van Şahan en is sinds een week te zien in de bios. In de eerste drie dagen hadden slechts 250 duizend mensen de moeite genomen om een ticket te kopen voor de film. In vergelijking: Recep Ivedik haalde 1,7 miljoen kijkers in de eerste drie dagen.

Zie de trailer hieronder:

De reviews? Allemaal negatief. Allereerst werd er gespeculeerd dat Kayhan een slechte kopie is van ‘Kibarcik’, een personage in een theatervoorstelling van de legendarische acteur Metin Akpinar. Verder vonden reviewers dat Kayhan gewoon een jongere versie is van Recep Ivedik. Ook de kijkers zelf zijn niet enthousiast. Een volger eist zelfs zijn geld terug:

In een reactie zegt Şahan dat acteur Zafer Algöz hem zal betalen, doelend op een eerdere tweet van de acteur. Iemand vond Cem Yilmaz’s Arif V. 216 slecht en tweette erover. Acteur Zafer Algöz, die ook een rol had in de film, vroeg om een IBAN zodat hij haar terug kon betalen.

Op IMDb krijgt Kayhan gemiddeld een 1,8: het is dus mogelijk dat het wordt opgenomen in de lijst met slechtste films ter wereld, zoals Dünyayi Kurtaran Adam’in Oglu (2006), Kod Adi K.O.Z. (2015), Çilgin Dersane (2007) en Keloglan Karaprens’e Karsi (2006).

De reacties op social media:

https://twitter.com/DenizYildiz7/status/963377949658542085