Netflix bijna gratis kijken? Dan heb je Turkije nodig!

Turks.nl Redactie

Netflix is populairder dan ook. Een abonnement op Netflix is dan ook inmiddels een must be. Het meest goedkope abonnement kost € 7,99. Maar het kan nog goedkoper, namelijk via Turkije.

VPNGids.nl heeft uitgezocht hoeveel je kunt besparen door via een VPN-verbinding een abonnement af te sluiten in een ander land. Zo kost een abonnement in Turkije omgerekend zo’n € 2,25 per maand, de goedkoopste ter wereld.

Een Netflix Premium-abonnement uit Turkije bespaart je zo’n € 100 per jaar ten opzichte van een Nederlands Netflix Premium-abonnement.

Ga je liever voor een Premium abonnement? Dan kan dat al voor zo’n € 5,66 euro per maand. Als we dat dan weer omrekenen naar je ‘korting’ op jaarbasis, dan ben je met een Basic-abonnement € 68,76 euro goedkoper uit, met het Standaard € 84,36 euro en met het Premium abonnement zelfs € 99,96 euro.

Maar hoe doe je dat?

Betrouwbare VPN’s zijn o.a. GOOSE VPN en ExpressVPN. Wees gewaarschuwd voor VPN’s als Hola die jouw computer beschikbaar stellen aan derden.

Je kiest Turkije als land en nu denkt je apparaat dat je in Turkije bent. Je gaat naar Netflix en sluit je abonnement af voor de Turkse prijzen. En vanaf dat moment heb je een Netflix abbonement in lira-prijzen. Je hebt de VPN daarna niet meer nodig.

Toch wel handig, gezien binnenkort Netflix de eerste Turkse Netflix Original serie uitbrengt met Çağatay Ulusoy in de hoofdrol!