Nieuwste film Cem Yilmaz flopt

Turks.nl Redactie

Ongetwijfeld is Cem Yilmaz de beste komiek in Turkije. Naast zijn onvergetelijke stand-up comedy’s is hij ook de naam achter succesvolle films als G.O.R.A., Hokkabaz en Her Sey Çok Güzel Olacak. Maar zijn laatste film plaatst zich mogelijk niet in dat rijtje.

Cem Yilmaz kwam afgelopen jaar met een interessant concept: twee films in één. Afgelopen jaar bracht hij Karakomik Filmler 1 uit. Die werd in het eerste weekend gezien door 275 duizend mensen. Niet bepaald veel, als we het vergelijken met hits als G.O.R.A. (716 duizend) en Arif v 216 (1.3 miljoen). Maar zijn tweede film zakt nog dieper: Karakomik Filmler 2 trok slechts 140 duizend kijkers.

Het is lastig te zeggen waarom de film niet populair is onder filmliefhebbers. Met zo’n 10% van de kijkers van Arif v 216 is het duidelijk een flop. Mogelijk is de inhoud niet in trek bij de kijkers, maar ook gaan minder mensen naar de bios in Turkije. Vorig jaar was een daling van 15% in verkochte kaartjes. Toch zaten er grote successen tussen: 7. Kogustaki Mucize werd gezien door ruim 5 miljoen mensen. Recep Ivedik 6 door 4 miljoen. Ook was de tweede Organize Isler een hit met 3,5 miljoen verkochte kaartjes.

De twee korte films in de tweede Karakomik Filmler heten Emanet en Deli. Delihaalde een rating van 7,1 op IMDb, wat redelijk goed is. Emanet bleef op 5,9.

Bekijk de trailers van de twee films hieronder: