Nieuwste film van Kivanç Tatlitug in Nederlandse bioscopen

De nieuwste film van de Turkse acteur en model, Kivanç Tatlitug, is nu te zien in de Nederlandse en Belgische bioscopen.
Turks.nl Redactie

“Kelebegin Rüyasi”, vertaling “de droom van een vlinder”, is vanaf donderdag te bekijken in de Pathé en in Kinepolis.

De film is geregisseerd door Yilmaz Erdogan en heeft een budget van ongeveer 10 miljoen Turkse lira (4.2 miljoen euro).

Hieronder een korte beschrijving van de film:
Het verhaal speelt zich af in Turkije, 1941. In de kleine stad Zonguldak dromen twee jonge dichters, Muzaffer Tayyip Uslu en Rustu Onur, van een grote toekomst. Ze willen dat hun gedichten in het gerenommeerde literaire tijdschrift “Varlik” gepubliceerd worden. Dit is echter een moeilijke opgave, omdat zij in hun eigen stad buitenstaanders zijn en niemand behalve hun literatuurdocent ze wil helpen.

Op een dag leren Muzaffer en Rüştu de mooie Susan kennen en ze worden beiden stapelverliefd op haar. Omdat ze allebei met haar willen trouwen, sluiten ze een weddenschap: wie het mooiste gedicht voor Susan schrijft, mag daarna naar haar hand dingen.

Hun dromen lijken echter gedwarsboomd te worden wanneer de Tweede Oorlog begint. Plotseling moeten alle mannen dwangarbeid verrichten in de mijnen bij de zwarte zee. De mogelijkheid om hun grote liefde ooit nog terug te zien, wordt heel klein…

Bekijk hieronder de trailer: