‘Recep Ivedik 6 alleen op Netflix’

Turks.nl Redactie

Netflix heeft een bod gedaan om de rechten van Recep Ivedik 6 over te nemen. Dat melden Turkse media.

Netflix is bereid om 3,5 miljoen euro te betalen om de exclusieve uitzendrechten van Recep Ivedik 6 over te nemen. Daarmee zal het niet te zien zijn in bioscopen.

Recep Ivedik is de meest succesvolle Turkse filmserie ooit. Als het niet verschijnt op het witte doek, is dat een zware tegenvaller voor bioscoopeigenaren. Şahan Gökbakar, de maker van de film, heeft nog niet gereageerd op de geruchten.

Discussies

In de afgelopen maanden waren er hevige discussies tussen bioscopen en filmmakers. Filmmakers willen niet dat aanbiedingen in bioscopen ten koste gaat van ticketprijzen. Daarvoor is een nieuwe wet aangenomen, maar die gaat pas over 4 maanden van kracht. Verder waren bioscoopeigenaren woedend op Yılmaz Erdoğan, die besloot om zijn film Organize Işler 2 aan te bieden op Netflix, slechts 2 weken sinds het te zien was in bioscopen.

Het is duidelijk dat Netflix terrein wil winnen in Turkije. Eerder kwam Netflix al met een Turkse original, namelijk The Protector met Çağatay Ulusoy. Daarnaast heeft de streamdienst nog twee andere Turkse originals aangekondigd.

Recep Ivedik 6 zou vanaf 9 februari te zien zijn in bioscopen, maar dat is niet gebeurd. Het is onbekend wanneer we weer kunnen genieten van de comedy.