Turks-Nederlandse film genomineerd voor prestigieuze prijs

Door | Cinema & TV

‘Dede: Mehmet met de gele laarzen’, een Turks-Nederlandse korte film, is genomineerd voor een International Emmy Kids Award.

De film werd geschreven door de Turks-Nederlandse Arzu Kökeng en geregisseerd door Tamara Miranda. Op 4 april wordt de winnaar bekend gemaakt.

De 25-minuten lange film gaat over de 11-jarige Merel die ontdekt dat haar overleden Hollandse opa Teun niet haar echte opa is. Haar echte opa blijkt de knappe Turkse gastarbeider Mehmet. Haar oma Tini heeft destijds zijn wapperende haren en oranje hippie-auto niet kunnen weerstaan.

NOMINEE OVERVIEW – KIDS: TV MOVIE/MINI-SERIESDEDE: MEHMET MET DE GELE LAARZEN (DEDE: MEHMET WITH THE YELLOW…

Gepostet von International Emmy Awards am Donnerstag, 2. März 2017

Merels moeder Selma wist dat Mehmet haar echte vader was, maar wil hier niet over praten. Ze is zelfs boos op de loslippige oma dat ze dit aan Merel heeft verteld. Selma wil namelijk niets weten van haar vader. Merel wil alles wat kapot is gegaan, weer goed maken door haar opa op te sporen.

Maar het enige wat Merel van haar onbekende opa heeft, is zijn naam en een versleten foto waarop hij stoer op de motorkap van zijn oranje Opel Manta zit. Merel schakelt de hulp van de populairste en knapste jongen op school in: de Turkse Emre. Zijn oma, Nejla, krijgt hem zo ver om met Merel mee te zoeken.

De film:

https://www.youtube.com/watch?v=QVq788M-v1U

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...