Turkse Fetih 1453 op nummer 1 in Pathé-bioscopen

Fetih 1453 was afgelopen weekend de bestbezochte film in Pathé ArenA, De Kuip, Spuimarkt, Eindhoven, Tilburg, Movie Unlimited Almelo en Foroxity Roermond.
Turks.nl Redactie

Landelijk kwam het epos – met slechts twaalf kopieën – binnen op nummer 4 in de Top 20. Daarmee lijkt de duurste Turkse film aller tijden in Nederland ook de bestbezochte Turkse film aller tijden te worden.

Fetih 1435 is een historisch epos van Faruk Aksoy over de verovering van Constantinopel door de Ottomaanse Turken onder leiding van Sultan Mehmed II. De hoofdrolspelers zijn Devrim Evin, Ibrahim Celikkol, Dilek Serbest en Cengiz Coskun.

De première in Pathé De Kuip en Pathé Spuimarkt was afgelopen vrijdag extra feestelijk. Terwijl een DJ sfeervolle muziek draaide, deelden dames in Ottomaanse kleding Ottomaanse hapjes uit.

In drie dagen tijd trok Fetih 1453 liefst 12.374 bezoekers. Met slechts twaalf kopieën kwam de duurste Turkse film aller tijden binnen op nummer 4 in de Top 20. De nummer 1, The Muppets, draaide in ruim 120 bioscopen.

Bron: zakeninturkije.nl