Turkse series gaan nu ook Zuid-Amerika veroveren

In de jaren ’90 waren Zuid-Amerikaanse soapseries een hit in Turkije. Tegenwoordig gebeurt het zelfde, maar dan omgekeerd.
Turks.nl Redactie

De Turkse TV-serie ‘Binbir Gece’ (Duizend en één nacht) is nu te zien in Chili. De eerste aflevering trok veel kijkers volgens Hurriyet. In Turkije werd het uitgezonden tussen 2006 en 2009.

Een medewerker van de Chileense zender Mega TV zei dat de eerste aflevering van Binbir Gece andere lokale series heeft ingehaald betreft kijkcijfers. Vijf jaar geleden was de serie al een hit in Bulgarije, en werd ook uitgezonden in Bosnië, Azerbeidzjan, Tsjechie, Kroatië, Griekenland, Servië en zelfs Oekraïne.

Turkse series doen het goed in het buitenland: Zo was ‘Kurtlar Vadisi’ (Vallei Der Wolven) een zeer grote hit in Arabische landen samen met series van Kivanc Tatlitug. Tatlitug is een ware ster in deze landen.

De serie ‘Asmali Konak’ was in 2004 te zien op de Nederlandse TV. De meest succesvolle is ‘Muhtesem Yuzyil’, (The Magnificent Century) dat gaat over het leven van Sultan Suleyman de Grote. Elke avond kijken 200 miljoen mensen over de hele wereld naar verschillende Turkse series.

© Turks.nl