Vier Turkse films in lijst ‘slechtste ooit’

Door | Cinema & TV

Alle vier Turkse films die opgenomen zijn in de lijst kwamen uit in 2006 en 2007. De ‘IMDb bottom 100‘ lijst wordt samengesteld met de punten die worden gegeven voor de film door bezoekers. 

We zien Mehmet Ali Erbil als hoofdrolspeler in drie van de vier films, wat volgens ons geen toeval kan zijn. Ook zien we Alp Kırşan in drie films. Hem kennen we vooral als presentator van de populaire tv-talentenjacht ‘Yetenek Sizsiniz’.

Dit zijn de films:

Als eerst zien we ‘Çilgin Dersane’ op de lijst (‘Cool School’ in het Engels’). Hoofdrolspeler: Alp Kırşan. De film staat genoteerd op de 50ste plaats op de lijst met de slechtste films met een 2.2 als cijfer.

cilgin dersane[1]

Wat een opvolger moest zijn voor de geweldige(!) ‘Dunyayi Kurtaran Adam uit 1982 eindigt als een grote fiasco. Een ramp voor de Turkse filmindustrie met Mehmet Ali Erbil als hoofdrolspeler. Op plaats 8. Cijfer: 1.9.

Dunyayi Kurtaran Adamin Oglu (2006)

‘Emret Komutanim: Sah Mat’ moest een vervolg zijn op de gelijknamige TV-serie wat we ook geen masterpiece kunnen noemen. Alweer met Mehmet Ali Erbil in hoofdrol, op plaats 6 met een 1.9.

Emret komutanim sah mat otukenim 2007

Keloglan kara prens’e karsi, een zogenoemde vervolg van de onvergetelijke ‘Keloglan’ filmseries uit de jaren ’70. Het wordt echter een ramp dat we zo snel mogelijk willen en moeten vergeten. Hoofdrol? Natuurlijk one and only Mehmet Ali Erbil. Geplaatst op liefst nummer 3 in de slechtste films ooit, met een gemiddelde rapportcijfer van 1.8!

9146 2

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...