Aardbei Slagroom-Mascarpone Taart

Het lijkt wel alsof iedereen tegenwoordig banketbakker is, ik zie overal de mooiste taarten verschijnen. Begrijpelijk ook, want bakken is hartstikke leuk.
AvatarTurks.nl Redactie

Ikzelf geef echter de voorkeur aan taarten die ook echt lekker zijn, in plaats van dat ze er alleen lekker uitzien. Mijn taarten zien er daarom ook nooit perfect uit, maar creëren gelukkig wel veel blije gezichten.

Het leven is helaas niet altijd één groot feest, maar ik vind het wel belangrijk om de kleine dingen in het leven te waarderen en ook te vieren. Gewoon omdat we ze hebben en vooral omdat we ze nu nog hebben. Maak dus deze taart en vier een verjaardag, het leven, de zomer, of gewoon vandaag.  Je kunt de taart zo gek mogelijk maken als je wilt, of gewoon mijn recept aanhouden; aan jou de keus!

(P.S. een zelfgemaakte taart wordt altijd meer gewaardeerd dan een gekochte, ik spreek uit ervaring.)

Ingredienten cake:
– 4 eieren
– 220 gram suiker
– 150 gram meel
– 1 vanillestokje (of een zakje vanillesuiker)
– 1 zakje bakpoeder
– 50 ml lauw water

Ingredienten vulling:
– 200 ml ongeklopte slagroom
– 250 gram mascarpone
– 1 eetlepel suiker

Ingredienten aadrbei-vulling:
– 100 gram aardbeiden
– 50 gram frambozen
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels maïzena

Extra nodig:
– Mixer
– Ovenschaal/vorm (ø22 of ø26 cm)
– Blender of hakmolen

Bereiding:

– Doe de aardbeien samen met de frambozen in een blender en maal fijn. Plaats vervolgens samen met de suiker en maïzena in een pan en breng al roerend aan de kook en roer door tot je een stevig geheel hebt (duurt ongeveer 10 minuten). Laat vervolgens afkoelen en roer af en toe. Je kunt het ook invriezen en later weer gebruiken, mocht je uiteindelijk te veel hebben. 
IMG 1779

– Klop de slagroom met behulp van een mixer samen met de suiker (luiaards mogen ook kant en klare slagroom gebruiken)
IMG 1776
– Mix de mascarpone in een andere kom met de mixer en voeg vervolgens de slagroom toe. Mix kort en plaats het in de koelkast opdat het kan opstijven

– Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de eiwitten tot je een stevig schuim hebt

– Mix in een andere kom de eidooiers samen met de suiker en vanille gedurende 5 minuten. Voeg vervolgens het meel en bakpoeder met behulp van een zeef toe. Het zeven van de ‘droge ingrediënten’ zorgt voor een nóg luchtigere cake!
– Vet je schaal of vorm in met roomboter en giet het beslag er rustig in

– Plaats de schaal in de oven en laat bakken voor 30 minutenIMG 1780

– Test met een satéprikker of de cake gaar is (de prikker moet er weer schoon uitkomen) en keer de cake om op een snijplank. Laat deze vervolgens minimaal 15 minuten afkoelen. Ik heb een kleine vorm gebruikt waardoor mijn cake hoog is, ik heb hem daarom in 3 lagen in kunnen snijden (2 lagen is ook oké). Doe dit voorzichtig met een groot en scherp mes en druk de bovenkant licht aan met je andere hand.

IMG 1781
IMG 1782

IMG 1783

– Besmeer iedere laag eerst met de aardbeienvulling en vervolgens met de slagroom-mascarpone. Indien gewenst kun je ook andere ingrediënten toevoegen, bijvoorbeeld plakjes aarbei, noten of chocolade (zie foto’s)

– Ik heb de cake besmeerd met gesmolten pure chocolade, hij is ook prima zo te eten. Je kunt hem bijvoorbeeld ook bestrooien met poedersuiker, of met een beetje van de slagroom-mascarpone en vervolgens versieren met aardbeien. Kortom, alles mag!
IMG 1788
Tips:
– Maak hem een dag van te voren, dan zullen de smaken lekkerder zijn!

Eet smakelijk!

Kübra

IMG 1789