Chocolate Cheesecake

Eten is een primaire behoefte en daardoor kunnen de meesten wel ‘iets’ koken. Bakken daarentegen is ingewikkelder en meer gedetailleerd. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de juiste hoeveelheden en de juiste oven temperatuur te hebben. Hierdoor hebben mensen met een kookfobie vaak de neiging om het niet eens te proberen.

Om jullie uit de nood te helpen heb ik hier een makkelijk, maar overheerlijk recept. Wil je nou een keer echt eens uitsloven? Of gewoon je liefdesverdriet verwerken met een overdosis chocolade? Probeer dit en je zult geen spijt krijgen. Want hey, wat is er nou lekkerder dan huisgemaakte cheesecake?

Ingredienten:
– 200 gram roomkaas
– 100 gram suiker
– 200 gram pure chocolade
– 200 ml ongeklopte slagroom
– 125 gram zure room
– 2 eieren
– 1 eetlepel meel
– 1 pakje oreos (14 stuks)
– 1 eetlepel boter

Extra nodig:
– Springvorm (ø26 cm)
– Kleine pan
– Hakmolen
– Bakpapier

Bereiding:
– Smelt de chocolade samen met de ongeklopte slagroom au bain marie (in een pannetje met een klein beetje water en een hittebestendige kom met de ingrediënten erop; het water mag niet koken en de kom niet raken). Laat de chocolade goed afkoelen, roer af en toe
IMG 1694
– Smelt de boter in een pan en doe de koekjes in een hakmolen. Maal tot je grove kruimels hebt. Bedek de onderkant van de springvorm met bakpapier (voordat je de randen aanbrengt, op deze manier blijft het goed vast zitten) en verdeel de koekkruimels samen met de gesmolten boter. Druk goed aan, bijvoorbeeld met behulp van een glas (zie foto)
IMG 1692
– Zet de oven op 160°C en doe de kruimelbodem er alvast in

– Mix de roomkaas samen met de suiker (zie foto) en voeg daarna een voor een de zure room, de eieren en de gesmolten chocolade toe. Voeg er aan het eind de meel toe en mix kort
IMG 1693
– Haal de springvorm uit de oven en giet het cheesecake beslag erover. Plaats vervolgens de cake gedurende 30 minuten in de oven

– De cake is gaar wanneer hij nog ‘wiebelt’ als je hem licht schut. Zet de oven uit en laat de cake koelen in de oven (minimaal een uur, hierdoor voorkom je barsten in de cake)

Tips:
– Bewaar hem in de koelkast
– Een dag later is hij lekkerder!

Enjoy!
IMG 1703