Eerste halal-margarine en -halvarine nu bij Albert Heijn

Firdaws, de eerste halal-gecertificeerde margarine en halvarine van Nederland, is vanaf heden verkrijgbaar bij 35 Albert Heijn XL-vestigingen.
Turks.nl Redactie

Dit oer-Hollandse product is speciaal voor moslims ontdaan van verboden dierlijke vetzuren of aroma’s met alcohol. Het resultaat is zowel een bijzonder smakelijke als gezonde margarine en halvarine. Naast het halal-certificaat, hebben zij eveneens het Healthy Choiche-Vinkje gekregen.

Gezonde keuze voor iedereen
Sinds Firdaws (Arabisch voor ‘Paradijs’) eind vorig jaar in productie is genomen, is het verkrijgbaar in Turkse en Marokkaanse winkels in Nederland en België. Albert Heijn kwam echter al snel tot de conclusie dat deze margarine en halvarine een waardevolle aanvulling van het eigen assortiment zijn. Firdaws is namelijk voor iedereen een gezonde keuze. Het is met zijn zuiver plantaardige vetzuren uitermate geschikt voor vegetariërs, past uitstekend in ieder dieet en is ook nog eens lactose- en koemelkeiwitvrij.

Bovendien heeft de klant de keuze. De margarine Firdaws Gold, met 80 procent vet, is een voedzame basis voor iedere boterham. Firdaws Light, de halvarine met 40 procent vet, is een verantwoord lekker alternatief. Het winkelend publiek kan zich voortaan het zoeken naar E-nummers op de verpakking besparen; met Firdaws weten zij dat ze iets gezonds op hun brood smeren. 

10604525_1586135961670525_1747461446556773233_o.jpg

Product van Al Firdaws Foods
Achter de productie van deze eerste halal-margarine en -halvarine zit het bedrijf Al Firdaws Foods. Dat heeft sinds 2012 kosten noch moeite gespaard om de juiste samenstelling van beide smeerproducten te vinden. Vanwege de geloofsovertuiging van moslims, wilde het de absolute zekerheid dat Firdaws 100% halal is. Daarom werd internationaal inspectiebureau Halal Audit Company ingeschakeld. Nadat die in een eerdere variant toch nog een minimale hoeveelheid alcohol vond, is het Al Firdaws Foods vorig jaar gelukt om een nieuw en alcoholvrij aroma te ontwikkelen, met behoud van smaak. Daarmee was het felbegeerde halal-certificaat een feit.

Al Firdaws Foods is inmiddels volop bezig met het omzetten van nog meer levensmiddelen naar halal. Door het geweldige succes van de margarine en halvarine Firdaws is het bedrijf ervan overtuigd dat het hiermee de goede weg in ingeslagen.