Kapsalon-killer? Pizza Marjolein is een hit in Utrecht

Turks.nl Redactie

Het wordt steeds populairder: een Pizza Marjolein. Wat het is? Een Turkse pizza met twee kroketten er in. De variant met döner is natuurlijk al bekend, maar dit komt als een unieke combi.

Het gerecht heeft cafetaria Ten Beste op de kaart gezet in Utrecht. Sinds de pandemie is het ook online te bestellen en is sindsdien populairder dan ooit in de stad.

De caloriebom is vernoemd naar de Utrechtse Marjolein. Het gerecht werd naar haar vermoend nadat haar vriend het bestelde na het uitgaan.  Als grap noemden haar vrienden het een ‘pizza Marjolein’. Snel werd het populair onder haar medestudenten.

Zo werd een grapje uiteindelijk de ideale Utrechtse hap voor na het stappen. Nu wordt het dagelijks besteld en werd het recent zelfs een hit op social media. Snack-expert Eke Bosman gaf het zelfs vijf sterren:

De pizza Marjolein is niet de enige creatie van de zaak. Eigenaar Alkan heeft nog andere unieke gerechten op het menu: namelijk Turkse pizza’s met kaassouflé’s, kipcorns of mexicano’s. Ook is er een dürüm Jeroen: dat is een Turkse pizza met een frikandel.

Of we het gerecht binnenkort, net als de kapsalon, in alle döner-zaken gaan zien door het land, is nog de vraag. Maar wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de smaak!